sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

kerran elamassa

tulee aika aina jolloin on palattava kotiin takaisin.

Istun Lissabonin kentalla ja elama kummastuttaa pienta kulkijaa edelleen. Askettain lentokentan brasilialainen kahvilatyontekija kertoi minulle minuutin juttelun jalkeen kuinka hanella ei ole kahvilaan tyosopimusta ollenkaan, han on maassa turistina ja taalla on paljon muitakin kollegoita vastaavassa tyotilanteessa. Nainhan se menikin.

Viikon juhliminen karnevaaleilla ja ehka vahan lentaminen painaa luomilla. Taalla on 17 astetta lamminta ja olen aivan jaassa. Minulla on kolme paitaa paalla. Uskomatonta, etta viela 13 tuntia sitten uin Praia do Futuron meressa ja hikoilin pakatessa uskomattomalla kiireella (ei liene yllatys kenellekaan etta melkein myohastyin lennolta.)

Karnevaali Canoa Quebradassa, Aracatissa ja Majorlândiassa oli mahtava! Eipa ole turhaan maailmankuulu juhla. Ihmiset tosiaan Brasiliassa osaavat tanssia, laulaa, juhlia, juoda, hyppia, sekoilla, nauraa ja sotkea. Joka paiva karnevaalilla on mela mela, jossa heitellaan jauhoja, munia, painepullovaahtoa ja vetta toistensa paalle. Yhtena paivana sokeuduin jauhopilvesta (se on hirveeta kun se kokkoontyy silmiin ja tulee taikinana ulos) ja toveri-Sonja talutti minut pois vakijoukon keskelta. Musiikkia, tanssia, ihmisia (!!) ja hulinaa riitti viideksi paivaksi. Karnevaali huipentui keskiviikon juhlaan, jossa miehet pukeutuvat naisiksi ja naiset miehiksi. Olipa hauskaa, ihania naisia muskeleineen ja lantiot keinuvat. Kadehdittavaa, sanoo mieheksi pukeutunut nainen.

Sympaattisinta kuitenkin on ehka se, etta tosiaan vakea on paikalla sylivauvasta vaariin ja kaikki juhlivat keskenaan. Kadehdittavaa, sanoo suomalainen.

Aika raksuttaa loppuun, nelja euroa tunnin netista. jiihaa. loysin askon maasta vitosen. ja eilen 50 realia Fortalezan keskustasta. Ennenkuulumatonta. Ihan epareilua ettei joku kadulla asuva loytanyt sita. Ja arvatkaa annoinko sen kadun asukeille.

Tunnisteet:

2 Comments:

Blogger Teea said...

Olá!
Löysin blogisi sattumalta (vasta nyt) googlatessani ideoita tulevalle Cearán matkalle parin kuukauden kuluttua. Lähinnä mietin tuota Jeriin menoa, mutta ehkä se yöbussi vois olla ihan jees, säästäisi ainakin päiväaikaa?!

Tervetuloa takaisin Suomeen, en tiedä lohduttaako...?

9:13 ap.  
Blogger pihkaonreteejuttu said...

Oi Teea!
riippuu mistä päin Jeriin menee, mutta yleisesti ottaen kannatan yöbusseja, vaikka niiden jälkeen aina vähän väsyttääkin ja yömatkustaminen syö seuraavan päivän energiatasoa.. viimeinen pätkä Jeriin ei kestä kuin tunnin (siis se avolava-auto missä ei pysty nukkuun), mutta muutenhan brasilian pitkän matkan bussit on tosi tasokkaita - kunhan muistaa ottaa pitkähihaisen ja vaikka pyyhkeen viltiksi... niissä on sikakylmä!!

ihanaa matkaa, mä oon kade
-ii (ei tää suomi paljoo iske)

3:29 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home