perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Vessan ikkuna.

12.9.2007
Eilen vaatekaapistani löytyi housujen päältä torakka. Niistä ei pääse eroon (ja miksi ne on niin valtavia ja vikkeliä?). JussiS, sä niin et usko tätä: mun huoneen jokaisessa nurkassa on hämähäkkejä ja mä vaan annan niitten olla siellä. Eilen seinällä meni gekko. Toivoin, että se olisi hoidellut hämähäkit nurkista. Mitä vikkelämpi eläin, sitä ikävämpi.
Päivän ötökkäuutiset.

Arjesta havaintoja:
Ihon pinta on muuttunut. Ei tarvitse rasvaa ei.
Nyrkkipyykkäsin.
Tein ruokaa munakoisosta, kesäkurpitsasta ja cheddarjuustosta.
Vihannekset pitää liottaa vedessä ja etikassa ennen syömistä.
Prinsessaverho on heitetty nurkkaan.
Aamuisin herään kukonlaulun aikaan.
Missään ei ole ikkunoita (paitsi jostain syystä poikkeuksena vessassani, ja hieno ikkuna onkin! Ja niin kuin Ulla ”Speedy” Laakkonen meille opetti → poikkeus vahvistaa säännön!)
Täällä ei ole suihkua tai hanaa, josta tulee lämmintä vettä.
Kävin elokuvissa. Elokuvateattereissa on kylmä.

Tänään oli askartelua ja englannin tunti. Jos oppilaita on vähän, sujuu opetus käsillä viuhtoen ja näyttämällä esimerkkiä. Mutta kun toiselle askartelutunnille tuli lapsia 20 ja yksi paikallinen avustaja puuttui, alkoi hälinä ja ilmassa kuuluu ”tia, tia, tia gringa” –huutoa. Teimme paperista taittelemalla ja liimaamalla käsinukkeleijonat, ja lapset tykkäsivät leijonista valtavasti!

Tv kertoi, että faveloiden jengien taisteluissa oli kuollut ihmisiä eilen. Englannin tunnin alussa lapset kertoivat, että kaksi favelaa, joiden väliin juuri tämä favela jää, ottivat yhteen ja lapsia pelottaa ammuskelu. Toinen jengi aikoo vallata toisten alueen, ja siksi tämän päivän espanjan tunnit peruttiin illalta, kun favelaan on liian vaarallista mennä. Jotain pauketta kuului, mutta se saattaa olla futismatsin raketit…

Hassua, linnut laulavat portugaliksi. Talitintti laulaa ti-ti-tyy, täällä ”yleislintu” laulaa ti-ttí-tyy. Melkein sama laulanta, mutta painatus on sanan toiseksi viimeisellä tavulla niin kuin kielessäkin.

Olen vielä kulttuurishokin vaiheessa yksi.

Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger Anna said...

Äiti vinkkasi, että voisin haluta lukea tätä blogia. Ja kyllä, haluan. Toivottavasti pääset kirjoittamaan usein. Kiinnostaa kovasti, mitä sulle kuuluu.

8:58 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home